Ut i krigen med sykkel og ølbil

NOK 298,-

Til bestillingsskjema

Bla i boken (Kommer snart)

Få eller ingen har opplevd mer enn Rolf. Den 9. april 1940 ble han mobilisert og reiste ut i krigen med en varebil som han rekvirerte fra Frydenlund Bryggerier, og var med under kampene på Fossum bru. Han spionerte på Rinnan, han syklet rundt Oslo og advarte jøder som var i krigsfare og i 2-3 år var han grenselos. Han fikk låne en tjenestebil fra SS, og med den reddet han livet en til motstandsmann i krigens siste dager. Han overtok også, via kong Olav, prakt-Mercedesen til sin tidligere dødsfiende, generaloberst von Falkenhorst. Siden ble de venner og Rolf arvet generaloberstens jernkors med eikeløv. Han hørte Quisling tale i 1936, og han var med da han ble arrestert og senere henrettet. Rolf Pettersen har vært politimann både i Norge og i USA. I Norge var han politimester Welhavens høyre hånd i en kaotisk etterkrigstid. I USA var han oppfinner, flybygger og grensepoliti. Rolf er i dag 92 år. Hans biografi begynner da han som smårolling var med på norgeshistoriens mest spektakulære smuglerraid i Oslofjorden.

#Egenprodusert

Utvalgte bøker
Aktuelle bøker