top of page

Fjordbyen. Oslo åpner seg mot fjorden.

Fjordbyen. Oslo åpner seg mot fjorden

Forfatter: Sverre Jervell 

I februar 2022 lanserte Skyline den store boka om Fjordbyen i Oslo. Boka er den første samlede presentasjon av Fjordbyen, Norges største byutviklingsprosjekt i moderne tid. 

 

Forfatteren ser på hvordan ideen om å bygge om hovedstadens havnefront oppsto. Han ser på den politiske striden omkring prosjektet. Hvem drev prosjektet fram, hvem motarbeidet det?  Deretter tar han for seg de enkelte delene av Fjordbyen: Aker Brygge, Tjuvholmen, Bjørvika, Grønlikaia, Vippetangen og Filipstad.  Han ser på det som er vellykket og hva som er mindre vellykket i utbyggingene på Aker Brygge, Tjuvholmen og i Bjørvika og hvilke erfaringer politikerne bør ta med seg når de neste delene av Fjordbyen bygges ut. Til slutt tar han leseren med på en guidet vandring gjennom Fjordbyen.

 

Dette er en rikt illustrert bok som bør interessere alle som er opptatt av Oslo og det som skjer nede ved fjorden.

 

Boka kan kjøpes hos landets bokhandlere eller via Skylines hjemmeside.

Screenshot 2022-02-03 at 16.28.15.png

SVERRE JERVELL (f. 1943) er tidligere norsk diplomat. Utdannet på NHH, UiO, Collège d ́Europe og Harvard University.

Som pensjonist har han engasjert seg i lokale spørsmål. Han er styreleder i Sukkerbitens Venner og var lenge styreleder for den største frivillige foreningen i Fjordbyen, Oslo Badstuforening, som etablerte og driver badstulandsbyen i Bjørvika og Bademachinen på Langkaia.

Jervell har skrevet en rekke bøker, fortrinnsvis om utenrikspolitiske og økonomiske spørsmål, men også bøker om lokalhistorie, som «Nordmenn i Berlin, Glimt fra Berlins historie», Skyline forlag (2007) og «Oslofjorden. Folk og fisk gjennom 10 000 år», Skyline forlag (2015).

SVERRE_JERVELL_1_edited.jpg
bottom of page